2 napitka koji prže salo sa stomaka, a odlični su i za vaš imunitet!

Došlo vreme za kupaće kostime, a vi i dalje imate šlauf oko struka? Bez panike, uz ova dva napitka još ima vremena da se otarasite viška kilograma i masti.


1. Napitak sa cimetom

Prokuvajte pola litre vode i dodajte dve kašike cimeta. U mlak napitak dodajte dve kašike meda. Pola napitka pijte ujutru na prazan stomak i u toku dana još jednom.

Pozitivna svojstva meda dobro su poznata , a cimet je veliki izvor vitamina i minerala. Sadrži kalcijum, gvožđe, mangan, vitamin C i vitamin K, kao i dijetetska vlakna. Pomaže u regulaciji holesterola i šećera u krvi, poboljšava imunitet i eliminiše napade gladi.

2. Lan i jogurt

Ovo je još jednostavnija priprema. Samleveni lan (ima ga u prodavnicama) stavite u jogurt i dobro promešajte. Smesu uzimajte svako jutro pre doručka. Osetićete manju nadutost i kilogrami će početi da se tope. Umesto jogurta možete da koristite kefir, odnosno u trećinu šolje ovog napitka stavite kašiku lana.

Mleveno laneno seme efikasno je u smanjenju telesne težine jer sprečava zadržavanje vode u organizmu, ubrzava metabolizam i topljenje masnoće. Zahvaljujući velikom procentu dijetetskih vlakana, laneno seme smanjuje osećaj gladi.

Pre upotrebe ovih napitaka, osobe sa problemima digestivnog sistema trebalo bi da se konsultuju sa lekarom.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
CIJELI BALKAN SE PITA KO SU MAJSTORI KOJI SU RADILI NA OVOJ KUĆI: Čekajte da vidite gdje su VRATA, OVO NIJE NORMALNO!