Da li ste znali šta se dogadja u našem tijelu kad se ZALJUBIMO

Ne možete da se fokusirate na poslu? Krivac može biti i to što ste zaljubljeni. Biti zaljubljen može ometati vaše sposobnosti na poslu, pokazalo je nedavno istraživanje univerziteta u Merilendu.

Kada su istraživači pitali ljude koji su započeli nove ljubavne romanse da urade seriju testova, lošije rezultate su ostvarili na stvarima koji zahtevaju veliku pažnju.

Razlog tome je što je vaš mozak previše zaokupljen novom osobom u vašem životu tako da ima problem da odredi prioritete na koje treba da se fokusira.

To nije jedini način kako ljubav utiče na vaš organizam, evo šta se još dešava u vašem telu dok ste zaljubljeni preko ušiju:

Vaš krvni pritisak pada kada ste u blizini osobe u koju ste zaljubljeni

Nije bitno da li je vaš odnos stari, novi, dobar ili lošiji, krvni pritisak reaguje. Istraživači spekulišu da je bliskost partnera dovoljna da izazove mir, čak i ako znamo da smo u tom trenutku u nevolji.

Veća je verovatnoća da se suočite sa konkurencijom

Nova ljubav pokreće oslobađanje hormona vazopresina, koji izaziva to da vidite zaljubljene osobe kao ljute i agresivne čak i ako su njihovi izrazi lica neutralni. Jedan od potencijalnih razloga je da pokušavate da udaljite druge osobe od svog novog partnera.

Hodanje pored partnera usporava tempo za 7%

Objašnjenje je prilično jednostavno: lakše se održava bliskost i intimnost sa parnerom kada zajedno sporo hodate.
Vaše disanje se sinhronizuje sa disanjem osobe u koju ste zaljubljeni

Istraživanja su pokazala da sam pogled na vašeg partnera je dovoljan da uskladite disanje. Čak i sedenje u sobi sa nepoznatom osobom ima sličan efekat. Iako nemaju nikakvo čvrsto objašnjenje, istraživači kažu da romantični partneri mogu nesvesno imitirati jedno drugo.

Ti leptirići u stomaku se stvarno osećaju

Skeniranjem mozga kod zaljubljenih ljudi možemo identifikovati četiri aktivnosti. Tri su u vezi sa konvencionalnim osećajem emotivnog uzbuđenja, a četvrta je u vezi sa vašim stomakom. Zbog toga imate osećaj da vam se nešto vijori po stomaku, ali istraživači još ne mogu da objasne tu vezu.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
CIJELI BALKAN SE PITA KO SU MAJSTORI KOJI SU RADILI NA OVOJ KUĆI: Čekajte da vidite gdje su VRATA, OVO NIJE NORMALNO!