KVALITET KOJI UVIJEK BACAMO: Znate li za šta sve možete iskoristiti KORU OD KROMPIRA?

Mnogi nisu upoznati sa kvalitetom kore od jabuke.

Ljekari kažu da je najbolje da se prilikom spremaja hrane kora ne odtranjuje od krompira jer je baš u njoj kvalitet. Kora je bogata magnezijumom, željezom, cinkom, vitaminom C i B, fosfatom i kalijumom.

Krompir u sebi sadrži više vitamina C od naranče.


Krompirova kora je značajna u biotehnologiji, jer se njeni enzimi koriste u izradi deterdženta. Također, ona se koristi i u ishrani stoke.


SUPA OD KORE
Kremasta supa je idealna za održavanje energije u tijelu i stvaranja osjećaja sitosti, na duži vremenski period. Bogata je fitonutrijentima, fitoenzimima i antioksidansima koji daju hranjivu vrijednost vašem organizmu.


NJEGA LICA
Natečene su vam oči ili imate tamne podočnjake? Na očne jabučice stavite koru krompira i priskajte desetak minuta. Ako imate problema problema sa aknama, masnom kožom ili želite da je izbijelite, sok od kore krompira je sve što vam treba.


NJEGA KOSE
Ukoliko vam kosa sporo raste i da bi trebalo da bude malo jača. Stavite koru kormpira u blender i napravite sok. Zatim, dobijenu smjesu utrljajte u kožu glave, masirajući je pet minuta. Nakon 15 minuta tretmana, isperite kosu toplom vodom.

You may also like

TOP 10 nezgoda na vjenčanjima ovakve sramote jos niste vidjeli
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Necete nam sigurno vjerovati: Ali kada vidite kako se prave gumene bombone povraticete odmah
Dosla je na sestrinoj svadbi a svi su buljili u njen DEKOLTE

Recommended Video

CLOSE
Necete nam sigurno vjerovati: Ali kada vidite kako se prave gumene bombone povraticete odmah