PSI REKORDERI: Ušli su u Ginisovu knjigu i ostace zapamceni apsolutni rekorderi

Svaki pas ima neku specifičnu karakteristiku po kojoj se razlikuje od ostalih predstavnika svoje vrste, bilo da je riječ o fizičkom izgledu, o karakteru ili pak o nekoj vještini koju je uspjeo da nauči.

Zevs, najviši pas na svijetu u istoriji
Najviši pas svih vremena je mužjak danske doge Zevs, vlasnice Denis Durag iz Ostega, država Mičigen. Kada stoji na sve četiri noge, Zevs je visok 111,8 cm, a ako se podigne na zadnje noge, dostiže nevjerovatnih 213 cm. Zevs ima 70 kg i jede dnevno punu putnu torbu hrane za pse. Od prethodnog rekordera Džinovskog Džordža, takođe psa iste rase, Zevs je viši za oko 2 cm.

Brendi, najmanji živi pas na svijetu
Najmanji pas na svijetu po dužini koji je još uvijek živ je Heven Sent Brendi, ženka čivave, čija dužina od nosa od repa iznosi svega 15,2 cm. Brendi je stara 15 i po godina (rođena je u decembru 2003. godine) i živi sa svojom vlasnicom Pauletom Keler u gradu Largo u Kaliforniji.

Tajger, pas sa najdužim ušima u istoriji
Gonič Svetog Huberta je rasa pasa čiji je predstavnik, mužjak Tajger zabiljeležen u Ginisovoj knjizi rekorda kao pas sa najdužim ušima svih vremena. U knjizi rekorda zabiljeleženo je da je njegovo desno uho imalo 34,9 cm dužine, a lijevo 34,2 cm. Tajger je bio pas Brajana i Kristine Flesner, bračnog para iz grada Sent Džozef, država Ilinois. Pobjednik je mnogih izložbi i nosilac preko 180 titula prvaka rase. Primljen je u „Kuću slavnih pasa goniča“ 2003. godine. Uginu je 2009. godine.


Keon, pas sa najdužim repom na svijetu
Mužjak Irskog vučjeg hrta po imenu Keon posjeduje najduži rep od svih pasa na svetu. Dužina njegovog repa je 76,8 cm, što je za 4,5 cm duže od repa prethodnog rekordera, takođe pripadnika rase Irski vučji hrt. Iako njegovo ime prevedeno sa Irskog znači „hrabri ratnik“, Keon je, prema riječima njegovog vlasnika Ilsa Lutsa, ustvari jedan nježni džin. Pas sa svojim vlasnicima živi u Vesterlu, u Belgiji.

Pagi, pas sa najdužim jezikom
Pas sa najdužim jezikom na svijetu je pikinezer Pagi. Dužina njegovog jezika iznosi 11,43 cm.


Smarf, pas rekorder u izvođenju trikova
Smarf je šestogodišnji Rasel terijer koji je Ginisov rekorder u izvođenju trikova. Za jedan minut od izvede 32 različita trika. Njegov širok repertoar obuhvata prolaz unazad kroz noge, okretanje u krug, prevrtanje, puzenje unazad, hodanje na zadnjim nogama, imitiranje ljudskog govora lavežom, pa čak i spravljanje čaja. Smarf živi sa svojom gazdaricom i trenerom Sarom Hamfris u grofoviji Harfordšir u Velikoj Britaniji.


Džif, šampion u hodanju na dvije noge
Džif, pomeranski špic, dvostruki je Ginisov rekorder – u hodanju na 10 m na zadnjim nogama (6,56 s) i u hodanju na 5 metara na prednjim nogama (7,76 s). Ovaj simpatični psić iz Los Anđelesa svakodnevno vježba hodanje na dve noge, a da bi postavio novi rekord morao je da pređe razdaljine od 5 i 10 m na dvije noge za manje od 10 sekundi. I to je učinio iz prvog pokušaja. Zbog svojih nevjerovatnih talenata Džif je velika zvijezda društvenih mreža, a pojavljuje se i u većem broju televizijskih reklama.


Sinderela Mej, pseći šampion u skoku u vis
Svetski rekord u skoku u vis među psima oboren je na Nacionalnom takmičenju pasa „Pseći izazov“ održanom 07. oktobra 2006. godine u Grej Samitu, država Misuri. Skok je izvela Pepeljuga (Sinderela Mej), ženka engleskog hrta.


Norman, najbrži pas na skuteru
Najbrži pas u vožnji skutera je Norman, mužjak Briješkog ovčara koji 30 m na skuteru pređe za 20,77 s, što je za 9 sekundi brže u odnosu na prethodni rekord. Norman umije da vozi i bicikl, trotinet i skejt.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi