Štikle, psovanje, selfiji: 10 neobičnih svetskih zakona zbog kojih biste mogli da završite iza rešetaka!

Ako ste krenuli na putovanje i uzbuđeno čekate u redu za ulazak u avion ili autobus, spasite se nepredviđenih situacija. Upoznajte se sa kulturom, običajem i zakonom zemlje u koju ste se uputili. Neki će vas zastrašiti, neki nasmejati, ali ono što je sigurno, spasiće vas novčanih kazni i neprijatnosti.


Ako ste mislili da su naši zakoni oštri i mimo logike, pročitajte kakvi sve zakoni postoje u svetu.

Zabranjeno tetoviranje i slikanje sa Budom

Ovo pravilo važi u Šri Lanki, pa ako se zateknete tamo najbolje je da preskočite selfije, jer su pojedini turisti već platili novčane kazne zbog toga. Isto važi i za tetoviranje njihovog božanstva.

Zabranjene elektronske cigarete

Ako idete na Tajland, zaboravite na svoju elektronsku cigaretu. Ako vas uhvate s njom, platićete novčanu kaznu, pa čak možete da završite i iza rešetaka. Pored toga, na Tajlandu je od nedavno zabrenjeno pušenje na mnogim plažama.

Ne oblačite maskirno

Mnoge karipske države, poput Barbadosa, Svete Lucije i Svetog Vinsenta strogo zabranjuju maskirnu garderobu. To pravilo važi za sve, pa čak i za decu.

Kanadska muzika u Kanadi

U zemlji javora i grizlija, zakon propisuje da najmanje 35% muzičkog sadržaja koji se emituje na radio stanicama moraju da čine numere kanadskih izvođača.

Zabranjeno hranjenje golubova u Veneciji

Na Trgu Svetog Marka golubova ima previše, pa su gradske vlasti strogo zabranile njihovo hranjenje, kako ih ne bi dodatno privlačili.

Pazite na benzin u Nemačkoj

Kada se nađete na nemačkim autoputevima budite sigurni da imate dovoljno goriva. Naime, zakonom je zabranjeno ostati bez goriva, što i nije najneobičnija stvar, imajući na umu da na taj način možete dovesti u opasnost i sebe i druge.
Bez pljuvanja u Barseloni

Gradske vlasti Barselone odlučile su da na nekulturno ponašanje u vidu pljuvanja na ulici ozbiljno reaguju, pa je pljuvanje u ovom gradu izričito zabranjeno.

Štikle u Grčkoj

Dame, ne brinite se, Grčka nije zabranila nošenje štikli svima i na svakom mestu, već samo posetiocima važnih znamenitosti, jer postoji strah da se štiklama mogu oštetiti istorijska mesta i spomenici.

Pažljivo s novčanicama na Tajlandu

Ako nehotice zgazite na tajlandsku novčanicu, bićete novčano kažnjeni ili uhapšeni jer se na tajlandskim novčanicama nalazi lik njihovog kralja, pa se takav gest smatra uvredom i zločinom.

Ne psujte u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Psovanje, baš kao i svaki drugi vid nepristojnog ponašanja su strogo zabranjeni u ovoj državi. Prekršitelji mogu biti deportovani ili, još gore, završiti u zatvoru.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
Opklada čini čuda? Ono sto je on pretrpeo moze samo 2% ljudi