ŽELITE LI VITKO TIJELO I PRELIJEPU KOSU POPUT ŠEHERZADINE: Pročitajte njenih 8 pravila kojih se strogo pridržava!

Prelijepa turska glumica Berguzar Korel, majka Alija, plijeni ljepotom, vedrinom i energijom, a sve zahvaljujući pravilima koje je sama postavila i kojih se disciplinovano pridržava!

Nezaboravna Šeherezada iz “1001 noći” i danas ima savršen stas, baršunastu kožu i gustu sjajnu kosu kao i kad je bila na početku dvadesetih, zbog čega izaziva iskreno divljenje žena širom svijeta.

A tu fizičku ljepotu dodatno naglašava iskričava životna vedrina i silna energija koju lijepa glumica isijava gdje god da se nađe. Evo u čemu je tajna njene ljepote, vitalnosti i zdravlja.

1. Vitkost prije svega duguje redovnom treningu, a da slučajno ne bih koji preskočila, anagažovala je ličnog trenera koji je uz nju čak i na ljetovanju.

2. Na njenoj trpezi je samo svježe voće i povrće, i to organsko, nabavljeno na pijaci. Svakog petka odlazi na pijacu organske hrane i tamo ga kupuje od ljudu koji su ga proizveli. Također joj je veoma bitno da svako voće i povrće jede samo tokom njegove sezone. Od tog pravila ne odustaje.

3. Ishrana joj je bogata mahunarkama i namirnicama koje proizvde proteine sagorijevače masti. I ugljeni hidrati su zastupljeni radi balansa, ali samo u vidu barene riže.

4. Po preporuci ljekara konzumira specijalne biljne čajeve, a umjesto zelene salate koristi rukolu.

5. Dnevno popije najmanje 1,5 litar vode, ali je nikada, baš nikada ne držim u plastičnoj ambalaži, već isključivo u staklenoj. Uz to voda mora da bude alkalna, te smo zbog toga u kući montirali specijalan prečistač.

6. Jedini grijeh su joj slatkiši, obožava da ih sprema ali i da ih jedem. Zato njih nikako nije mogla da se liši i jede ih svaki dan, ali zahvaljujući biljnim čajevima sagorijevačima kalorija ne goji se.
7. Uvečer, kad god joj obaveze dozvole, rano odlazi na spavanje, ali, što je također važno, i rano ustajem. Tada je zapravo najbolje vrijeme za vježbanje.
8. Kad iz nekog razloga mora da skine koji kilogram, koristi oprobani recept kojim regulišem varenje i ubrzavam metabolizam: uvečer u čašu od dva decilitra u vodu potopi dvije suhe kajsije, jezgro jednog oraha i štapić cimeta i to ostavi kraj uzglavlja. Čim ujutro otvori oči, pojede kajsije i orah, a vodu popije. Rezultati se vide vide već poslije nekoliko dana.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
Da li ste znali da ste celog života pogrešno vršili nuždu?! A evo i zašto!