Znojite se prekomjerno? Sa ova 4 prirodna sredstva recite zbogom prekomjernom znojenju

Znojenje je prirodni pokušaj tela da spusti temperaturu. I dok fizički napor kao i boravak u toplom prostoru uzrokuju pojačano znojenje, situacije poput stresa i napetosti takođe mogu da izazovu reakciju.

Ovo su četiri prirodna borca protiv znojenja:

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije. Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuhe.

Suvi komad vate natopite mjšavinom jabukovog sirćeta i vode (2:1) pa prebrišite delove tela na kojima se učestalo i jako znojite. To praktikujte svako veče pre spavanja.

Soda bikarbona

Možete da je kupite u bilo kojoj prodavnici u malom pakovanju što je praktično jer možete uvek da je noste sa sobom u torbici ili rancu.

Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha. Istrljajte kožu, ostavite da se osuši pa suvom papirnom maramicom uklonite ostatak praha.

Crni čaj

Tanin kojim je bogat ovaj čaj sadrži kiselinu koja deluje kao prirodni antiperspirant i time utieče na žlezde i smanjuje preterano znojenje. Zakuvajte pola šolje vode i u nju ubacite kesicu crnog čaja.

Kesice izvadite nakon jednog minuta i ostavite da se ohlade. Stavite ihe ispod pazuha ili na deo gde je znojenje pojačano, ostavite da deluje pet minuta pa uklonite kesice čaja.

Limun

Limun se od pamtiveka koristi za kontrolisanje mirisa i protiv pojačanog znojenja. Citrusna kiselina ubija bakterije i deluje kao prirodni dezodorans, ali nakon tretiranja kože limunom trebalo bi da izbegavate odlazak na sunce.

Limun isecite na polovine i njima istrljajte pazuhe. Ostavite da deluje 15 do 30 minuta pa isperite kožu hladnijom vodom.

You may also like

NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Necete nam sigurno vjerovati: Ali kada vidite kako se prave gumene bombone povraticete odmah
Opklada čini čuda? Ono sto je on pretrpeo moze samo 2% ljudi
ZATRUDNILA JE I NIKADA NIJE OTIŠLA KOD LJEKARA: Rodila je bebu kakva se rađa jednom u 625 miliona!

Recommended Video

CLOSE
ŽENA POZNATOG PJEVAČA NIKADA NIJE VIĐENA U JAVNOSTI: Kad je pogledate biće vam jasno zašto je krije (FOTO)