BEZ BRIGE: Velika stražnjica i jaka bedra imaju svoje prednosti, EVO I KOJE!

Nemojte se žaliti na to što imate veliku stražnjicu, jake bokove i bedra.
Znanstvenici tvrde da to je to dobro jer masne naslage koje se talože na bedrima i stražnjici neće ugroziti vaše zdravlje

Nedavno smo pisali o tome da indeks tjelesne mase nije dovoljan pokazatelj stanja organizma. Utvrđeno je da osobe mogu imati normalan indeks tjelesne mase – što bi značilo da nisu pretile, ali i da dalje imaju previsok postotak masti koja, s obzirom na to na kojem se dijelu tijela nalazi, loše ili manje loše utječe na organe.

Salo na trbuhu, odnosno u ppdručju abdomena, puno je nezdravije od sala na stražnjici i bedrima. Salo na trbuhu ugrožava unutarnje organe te uzrokuje visok krvni tlak i povišenu razinu šećera u krvi što može dovesti do kroničnih bolesti.


“Za ljude normalne tjelesne težine zdravije je da su kruškolike građe jer su bedra, bokovi i stražnjica sigurnije mjesto za skladištenje masnih naslaga, od trbuha. Masnoće koje se skladište na bedrima i stražnjici ne čine veliku štetu unutarnjim organima”, objasnio je dr. Norbert Stefan, stručnjak za dijabetes sa Sveučilišta Tübingen u Njemačkoj.

To bi značilo da su žene s jakim bedrima i stražnjicom zdravije od žena koje imaju tanke noge i malenu stražnjicu te uske bokove.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!