Da li bi mogli izdržati godinu dana bez mobilnog telefona za 100 hiljada dolara

Da li možete da zamislite jedan dan bez mobilnog telefona ili tableta? Sigurni smo da vam ne bi bilo teško, bez obzira na to koliko vam se čini da ste zavisni od ovih uređaja. A šta ako se period bez mobilnog produži na nedelju? Ili mesec? Šta biste tek rekli kada bi od vas neko tražio da izdržite čak godinu dana bez telefona?


Jedna kompanija je odlučila da pokuša da stimuliše ljude da urade upravo to. Radi se o proizvođaču flaširane vode Vitaminvoter, koji učesnicima njihovog konkursa nudi čak 100 hiljada dolara ako 365 dana ne budu koristili svoj ili bilo čiji drugi mobilni telefon ili tablet.

Pre nego što pokuša da ispuni ovaj naizgled nemoguć zadatak, izabrana osoba će morati da potpiše ugovor sa striktno definisanim pravima i obavezama svih strana.

Kako bi uopšte bili uzeti u razmatranje za učešće u ovom konkursu, potrebno je da na svom Tviter ili Instagram profilu objasnite organizatorima zašto želite da odmorite od mobilnih uređaja na godinu dana, uz obavezno korišćenje heštegova #nophoneforayear i #contest.

Konkurs je otvoren do 8. januara, a komisija će 22. januara ocenjivati smisao za humor, kreativnost i druge parametre kandidata kako bi izabrala najboljeg. On neće u potpunosti biti lišen mobilnog telefona jer će mu na raspolaganju biti neki od starih modela koji mogu da se koriste samo za razgovere.

Kako bi bili sigurni da se učesnik konkursa stvarno pridržavao pravila, organizatori će ga nakon godinu dana podvrgnuti poligrafskom testiranju. U slučaju da on izdrži više od šest meseci bez mobilnih uređaja, ali poklekne do kraja godine, dobiće utešnu nagradu od 10.000 dolara.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
EVO KAKO SE NAMEŠTA LOTO U SRBIJI: Milioni gledalaca videli su sve (VIDEO)