Djevojka ga je ostavila jer je bio siromašan: Nakon više od 10 godina slučajno su se sreli a ona je zaplakala

Jednog dana je siromašni mladić zaprosio bogatu djevojku, a ona mu je odgovorila: “Tvoja mjesečna plata je jednaka mom dnevnom trošku, pa kako onda očekuješ da pristanem da se udam se za tebe?”

Iako su ga povredile njene teške riječi, mladić je nije mogao lako zaboraviti. Još ju je voleo. Deset godina kasnije, slučajno su se sreli u tržnom centru.

”Hej, ti!”, povikala je. “Kako si? Ja sam sada udana i znaš kolika je plata mog muža? 15 000 dolara mjesečno, možeš li to ti uopšte i zamisliti? A uz sve to, moj muž je vrlo pametan.
Mladić je bio tužan i jedva je zadržao suze slušajući opet teške reči žene koju je nekada volio. Ubrzo im je prišao njein muž. “Zdravo šefe, ovde ste! A vidim upoznali ste moju ženu.”

Zatim se okrenuo ženi: “Draga, ovo je moj šef koji vodi poslove vredne 100 miliona dolara. A zamisli da se uspio obogatiti iz inata jednoj ženi. Čuo sam da ju je mnogo volio, a ona ga povredila. Zamisli kako dobar život bi ta žena vodila da ga nije ostavila.”
Žena je zanemela, bila je šokirana.

Iz ove priče smo naučili da nikoga ne trebamo gledati s visine. Jer ko smo mi da mislimo kako smo bolji od ostalih. Novac nije merilo sreće, a nije ni kriterijum po kojem bismo trebali vrednovati ​​nekoga.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
On ima više od 115 godina a najmladje dijete mu ima 7 godina: Svaki dan pije ovaj čaj od 4 sastojka za dugovječnost