Djevojka je namazala sirće po butinama i legla da spava: Ujutru kad se pogledala u ogledalo zaplakala je kao malo dijete od sreće

I ako u prodavnicama možete naći razne proizvode za čišćenje, ipak je najbolje okrenuti se ka prirodnim rješenjima.

U nastavku pogledajte na koje sve načine možete iskoristiti jabučni ocat kod kuće:

1. CVIJEĆE ĆE DUŽE BITI SVJEŽE

Pomiješajte 2 kašike jabučnog octa, 3 kašike šećera i 1 litru tople vode i stavite cvijeće u nju. Ovaj trik će vam pomoći da cvijeće bude duže svježe, čak i do nekoliko dana.

2. ČIŠĆENJE TEPIHA

Pomiješajte 1 kašiku deterdženta za suđe, 1 kašiku bijelog octa i 2 čaše tople vode. Ova mješavina će vam pomoći ukloniti stare suhe mrlje, čak i od vina i kafe. Također možete koristiti ovu smjesu u perilici posuđa s posebnim deterdžentom.

3. SPRIJEČITE DA SE STAKLA AUTOMOBILA ZALEDE

Koristite jabučni ocat zimi kao sredstvo za sprječavanje zamrzavanja prozora. Operite prozore automobila mješavinom octa i vode u omjeru 3: 1.

4. OČISTITE ODVOD

Mješavina sode bikarbone, octa i vode može vam pomoći da očistite i naprljaviji odvod. Stavite pola čaše sode u odvod, zatim dodajte čašu octa i istu količinu kuhane vode. Nakon 20 minuta ulijte vodu iz slavine u odvod. Ovo je vrlo dobar način za sprečavanje blokada odvoda.

5. ODLIČNO PROTIV BUĐI

Čisti ocat može vam pomoći da se riješite plijesni. Prskajte tekućinu na zahvaćena mjesta i trljajte površinu grubom spužvom. Neka ocat isparava. To je sigurnije i učinkovitije od bilo kakvog hemijskog sredstva.

6. UČINKOVITO PROTIV KLICA

Mješavina octa i vode u omjeru 1: 1 ubiti će klice u kuhinji. Pomiješajte te sastojke i ulijte tekućinu u bočicu za prskanje. Dobit ćete ekološki prihvatljivu antimikrobnu smjesu. Možete jednostavno i brzo oprati mikrovalnu pećnicu i dezinficirati rezne ploče.

7. OČISTITE TUŠ GLAVU

Možete očistiti tuš s mješavinom vode i octa u omjeru 1: 1. Stavite tuš glavu u posudu s mješavinom i kuhajte je 5-7 minuta. Neka se tekućina ohladi. Možete očistiti svoje slavine čistim jabučnim octom i spužvom.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
Da li ste znali da ste celog života pogrešno vršili nuždu?! A evo i zašto!