Evo šta žene rade s glasom kako bi muškarce namamile u krevet

Grupa europskih istraživača skupila je 30 ljudi zmeđu 20 i 40 godina za dva speed-dating događaja kako bi promatrali kompetitivno ponašanje.

Važan aspekt na koji su se fokusirali bio je modulacija glasa.


Očekivano je bilo da bi se muškarci ženama koje im se sviđaju mogli predstavljati dubljim glasom – i istraživanja potvrđuju ideju da žene preferiraju muževniji glas,ali ono što je iznenadilo naučnike je da i žene mijenjaju glas kad razgovaraju s muškarcem s kojim žele u krevet.


“Naši su rezultati u suprotnosti s predviđanjem da žene feminiziraju svoje glasove u razgovoru s potencijalnim ljubavnicima”, kažu autori studije koja je objavljena u posljednjem izdanju časopisa Proceedings of the Royal Society B.

“Nadalje, muškarci su preferirali žene koje su govorile najnižom visinom tona.”

Tokom istraživanja, sudionici su s “da” ili “ne” odgovarali na hipotetska pitanja o vezama, a oni koji su bili na redu sljedeći, mogli su vidjeti rezultate prethodnika.

Dok su žene rezervirale svoje izazovne glasove za muškarce koje smatraju poželjnima, napravile su to samo ako su i druge žene tako odgovorile prije njih – što upućuje na to da žene svoj glas koriste i kao moć.

Istraživači su potvrdili i da su žene izbirljivije kad su partneri u pitanju. Pozitivne odgovore dale su tek za trećinu spojeva, dok su muškarci odobrili polovicu žena.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
EVO KAKO SE NAMEŠTA LOTO U SRBIJI: Milioni gledalaca videli su sve (VIDEO)