Nosite li dječaka ili djevojčicu? Pogledajte šta otkriva oblik stomaka!

Neki ljudi vjeruju da je moguće odrediti spol budućeg djeteta na osnovu oblika stomaka trudnice.

Teorija glasi: ako se stomak poveća samo prema naprijed, to je dječak, ali ako postaje veći sa svih strana, onda je djevojčica. Iako je to popularna teorija, to nije tačno, ili barem, to nije dokazano nikakvim naučnim istraživanjima. Oblik i veličina trbuha ovisi o tome koliko je žena visoka ili niska i nekih drugih čimbenka.


Ipak ako ste radoznali možda vas ova studija, objavljena u časopisu Brain, Behaviour and Immunity između spola bebe u trbuhu i maminog imuniteta. Istraživači su pratili 80 trudnica i nakon porođaja su gledali jesu li žene pokazale različite razine imunoloških markera nazvanih citokina, na temelju spola bebe u trbuhu.


Vodeća istraživačica u studiji, Amanda Mitchell, kaže da, iako istraživanje nije otkrilo tražene razlike, otkrilo je nešto još fascinantnije. “Dok žene nisu pokazale razlike u razinama citokina u krvi na temelju fetalnog spola, otkrili smo da imunološke stanice žena koje nose ženske fetuse proizvode proupalnije citokine kada su izloženi bakterijama”, rekla je Mitchell.


To znači da su žene koje su nosile djevojčice pokazale pojačani upalni odgovor kada im je imunološki sustav bio napadnut, u usporedbi sa ženama koje su nosile dječake.

Jedna žena uključena u studiju, sada majka dvoje djece, u studiji je bila trudna s curicom. Kao dijete, bila je sklona alergijama koje su s godinama nestale, no kad je zatrudnjela s kćeri, sve su se vratile.

Iako mnoge žene doživljavaju simptome slične alergijama tijekom trudnoće, ono što je učinilo njezin slučaj posebnim jest da ništa od tih simptoma nije imala u prvoj trudnoći, kad je nosila sina.


Prekomjerne upale pridonose simptomima vezanima uz razne bolesti, kao što su bolovi i umor, ali mogu i pogoršati simptome nekih medicinskih stanja, poput astme.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
On ima više od 115 godina a najmladje dijete mu ima 7 godina: Svaki dan pije ovaj čaj od 4 sastojka za dugovječnost