SLIKA DJEVOJČICE U ROZOJ JAKNICI I KRV NA TRGU OBIŠLA SVIJET: Ovo svi moraju vidjeti! (FOTO)

Vijest da su policajci priveli roditelje ubijenog mladića, Davora Dragićevića i Suzanu Radanović, raširila se brzinom svjetlosti, kao i slika majke Suzane, koja ide u susret policiji grleći sinovu sliku.

Očajna majka, grleći sliku ubijenog sina, izlazi pred policajce. Sukob građana i policije na glavnom banjalučkom trgu, sa kojeg komunalci odnose skulpturu dignute pesnice i Davidovo srce, simbole protesta, koji traju već 275 dana i na kojima roditelji ubijenog studenta Davida Dragićevića (21) i građani koji ih podržavaju traže odgovor na pitanje “Ko je ubio Davida?”


Brojne fotografije i video snimci u iz Banjaluke danas su preplavili regionalne i svjetske medije, a najupečatlivije među njima ostaće u arhivama kao svjedočanstvo najžešćeg sukoba policije i građana u istoriji Republike Srpske.

Među fotografijama, kao i među faktima, koji su obilježili današnja događanja, svakako je prisustvo velikog broja djece na protestima, koji su bili opasni i po odrasle ljude. Djeca od dvije, tri pet godina, na ramenima roditelja, učestvovali su u događanjima, koje sigurno ne mogu razumjeti. Među slikama ističe se i fotografija djevojčice u roze jaknici i šarenoj kapici na ramenima odraslih demonstranata.

Vijest da su policajci priveli roditelje ubijenog mladića, Davora Dragićevića i Suzanu Radanović, raširila se brzinom svjetlosti, kao i slika majke Suzane, koja ide u susret policiji grleći sinovu sliku.
Mladić kojeg bukvalno odnose u maricu, jer se protivi privođenju, takođe je jedna od slika koje će ostati zapamćene kao ilustracija odlučnosti građana da istraju u svojim zahtjevima.

Hapšenje opozicionih političara još jedna je slika koja je mnoge šokirala, a grč na licu Draška Stanovukovića (PDP), poslanika sa najviše osvojenih pojedinačnih glasova na minulim izborima, takođe će ostati upamćen.

Da je bilo povrijeđenih svjedoči i krv na asfaltu. Aktivisti se već satima žale na brutalnost policije, a iz MUP-a je potvrđeno da je među povrijeđenima bilo i policajaca. Slika povrijeđenog policajca, koji leži na trgu, i demonstrantkinje koja mu pokušava pomoći, jedna je je od najdramatičnijih fotografija snimljenih danas u Banjaluci.

(Novi.ba)

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
Fatima iz Tuzle otišla u Burkiniju na bazen i doživjela šok: Kad sam vidjela sve mi se zgadilo