Strastveni poljubac je delotvorniji od svake dijete

Poljubac, ali onaj iskren, strastven i vatren, budi najdublja osećanja u nama jer se njime oslobađaju hormoni oksitocin i endorfin. Prvi kod čoveka izaziva čisto zadovoljstvo, a drugi osećaj blagostanja, sreće, čak i euforije.


Poljubac na zaljubljeni par deluje slično kao i morfijum, možda čak i jače od njega. Osećanja koja u čoveku izaziva poljubac pozitivno utiču i na njegovo mentalno i fizičko zdravlje i na taj način mu zapravo produžavaju život.

Iskustvo pokazuje da ljubljenje pomaže i tokom oporavka od bolesti, ubrzava ga i pospešuje.

Svaki poljubac pokreće čitavo lice, a najviše onaj najljubavniji, francuski poljubac, kada se aktivira više od 30 mišića.

Ljubljenjem se zateže i koža oko usta. Zato ono, naročito ako se često upražnjava, na sasvim prirodan način usporava starenje ove regije.

Poljupci sagorevaju kalorije. Za minut ljubljenja sagori se oko 30, a za sat i više od hiljadu i po kalorija. Blagotvorno deluje i na zdravlje kardiovaskularnog sistema, a naročito na cirkulaciju jer povećava broj otkucaja srca, kao i broj udaha.

Jedina loša strana ljubljenja jeste, što se njime prenose bakterije pa se tako poljupcem može zaraditi herpes, ali i mononukleoza.

You may also like

Ovaj čovjek je napravio kuću o kojoj priča cijeli Balkan: Ovo nema nigdje na svijetu
STIGAO NOVI ZAKON, NEMA VIŠE PRELASKA GRANICE BEZ OVOGA: Kad vidite šta sad morate uraditi, NEĆE VAM BITI DOBRO!
NEMOGUĆE: Piton od PET METARA uhvaćen na Floridi
Samo starije generacije se mogu sjetiti njega: Najtužniji crtani film našeg djetinjstva!

Recommended Video

CLOSE
CIJELI BALKAN SE PITA KO SU MAJSTORI KOJI SU RADILI NA OVOJ KUĆI: Čekajte da vidite gdje su VRATA, OVO NIJE NORMALNO!